browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bacon & Cabbage

Recept

Välj en stor kassler med mycket fett på
Ett vitkålshuvud
Morötter
Kålrot

Tag av nätet och skär bort ”skorpan”.

Lägg kasslern i en gryta med vatten över natten så att den inte blir så salt.

Koka den dagen efter tills den blir mjuk och häll av vattnet.

Tag nytt vatten och koka kasslern med 2 st köttbuljongtärningar i 20
min och lägg i morötterna och kålroten som skärs ned i bitar.

Koka i 30 min till.

Smörj därefter in kasslern med äpplemos.

Lägg den i en uppvärmd ugn 225 gr. Låt äpplemoset smälta tills det blir brunt.

Under tiden kokas den skivade vitkålen (ganska stora skivor) i samma vatten som kassler, kålrot och morötterna har kokat i.

Servera med potatismos, Colemans senap och en vit sås!