browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kategori E

Posted by on 2012/04/04I Frankrike finns det ett utbyggt tävlande för det som kallas kategori E. Kategori D i Frankrike är 140 -150 cm och är hästen över 150 cm får den tävla i kategori E. Det finns dock ett krav på att hästen ska vara införd i någon av några namngivna stamböcker t ex connemara. Ryttaren får vara hur gammal som helst. Kategori E finns på ponnytävlingar och hästarna hoppar på samma höjder som kategori D. Om man när man fyllt 18 vill fortsätta att tävla sin ponny så går det bra. Det är bara att starta i kategori E istället. Sedan 2008 kan man också bli fransk mästare i kategori E.

En av de allra bästa i kategori E i Frankrike just nu är connemarahingsten Rom Coco de Boissel. Tack till Annick Bouissière för att vi får använda fotot på Rom Coco.

Comments are closed.